Sudan Archives – Home Maker

Als Sudan Archives combineert violiste en zangeres Brittney Parks hypnotiserende snaarloops en experimentele beats, voortbouwend op de texturen van elektronica en R&B in elegante, vormveranderende nummers die borrelen op een laag pitje. De vroege EP’s van de in Los Angeles gevestigde artiest introduceerde glitchy, avant-garde composities begeleid door gehannes in Noord-Afrikaanse stijl die scherper in beeld kwamen op haar verbluffende reflectieve debuut uit 2019, Athena

Haar nieuwste single, ‘Home Maker’ is haar meest benaderbare tot nu toe.Een opschepperige intentieverklaring met alle idiosyncratische charme die haar muziek zo gedenkwaardig maakt.
Het langzaam bouwende “Home Maker” geniet van het plezier en de kracht van huiselijkheid en herontdekt de alledaagsheid van het huishouden als een droomachtige activiteit in een weelderi, utopisch huisje tegen een zoemende synth. Een nest met iemand cultiveren is een manier om twijfel aan zichzelf te herstellen en daarom spoort Parks haar partner aan om zichzelf bij haar te zijn, zelfs op hun laagste momenten. “Mijn humeur was echt slordig” geeft ze toe en ze eindigde de gedachte met een gehuil: “Ik huil als ik alleen ben”!
De verschuiving tussen nerveuze onzekerheid en volslagen vertrouwen (alleen slechte teven in mijn trellis’, pocht ze) wordt versterkt door Parks’ instrumentatie hier verheven met kloppende handgeklap en af ​​en toe een zwaai van snaren. “Voel je je niet thuis als je bij mij bent?” ze zingt over een onuitwisbare baslijn bij de brug van het lied extatisch elke gedachte van het tegendeel.

 158 x bekeken totaal,  1 x vandaag bekeken

0 replies on “Sudan Archives – Home Maker”