James Bay – One Life

“One Life” is een liefdeslied.
De titel is afgeleid van een regel in het refrein die luidt: “Ik heb maar één leven, en ik wil jou erin”. Dat is eigenlijk een mooie manier om te zeggen dat de geadresseerde iemand is met wie de zanger een levenslange relatie wil hebben. En meer specifiek, James Bay zingt voor zijn echte geliefde, ene Lucy Smith, de dame die hem sinds zijn tienerjaren vasthoudt en voordat Bay een muziekster werd.

En er zijn tal van tedere momenten te vinden in dit stuk. Maar waar het allemaal op neerkomt, zoals gepresenteerd, is dat de zanger zich zijn leven niet kan voorstellen zonder de geadresseerde. Er is zelfs een huwelijksaanzoek gevonden aan het einde van het tweede vers. Maar het valt nog te bezien of “One Life” er daadwerkelijk toe zal leiden dat James Bay en Lucy Smith officieel in het huwelijksbootje stappen.
“One Life”, dat werd uitgebracht op 13 mei 2022, is een single van “Leap”, de derde LP van James Bay.
Bay schreef dit nummer met Matt Morris, Steve Robson, Bianca Ghermezian, Ethan Ruska en Wrabel, en produceerde samen met Ian Fitchuk.
Het laatste volledige album waarmee Bay uitkwam, was “Electric Light” uit 2018, dat piekte op nummer 2 in de UK Singles Chart. Maar daarvoor was zijn debuutstudio-album, “Chaos and the Calm”, een groter succes, stond bovenaan de UK Singles Chart en bereikte tot dusverre drievoudig platina via de BPI.
James Bay is 31 jaar oud vanaf het uitbrengen van dit nummer. Dus bij Lucy Smith zijn vanaf zijn 17e, betekent dat ze nu ongeveer 15 jaar samen zijn. En in 2021 kregen ze hun eerste kind, Ada Violet Bay .

 18 x bekeken totaal,  1 x vandaag bekeken

0 replies on “James Bay – One Life”